Trebate pomoć?
Želim kontakt

  Poštovana/i,

  Vaš zahtjev je zaprimljen. U najkraćem mogućem roku povratno ćemo Vas kontaktirati na telefon.

  Lijepi pozdrav

   Poštovana/i,

   Vaš zahtjev je zaprimljen. U najkraćem mogućem roku povratno ćemo Vas kontaktirati putem email-a.

   Lijepi pozdrav

    Rujan 2023
    PonUtoSriČetPetSubNed
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Poštovana/i,

    Vaš zahtjev je zaprimljen. U najkraćem mogućem roku povratno ćete dobiti email s podacima za online sastanak.

    Lijepi pozdrav

    Izjava o pristupačnosti

    PRISTUPAČNOST MREŽNIH STRANICA I PROGRAMSKIH RJEŠENJA ZA POKRETNE UREĐAJE
    Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prepoznaje važnost osiguravanja digitalne pristupačnosti za sve korisnike, s posebnim naglaskom na lakšem pristupu javnim uslugama i informacijama osobama s invaliditetom, primjenjujući, u najvećoj mogućoj mjeri, Direktivu (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

     

    Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kontinuirano poboljšava korisničko iskustvo primjenjujući relevantne standarde pristupačnosti prema smjernicama i standardizaciji mrežnog sadržaja (WCAG 2.1) inicijative za mrežnu pristupačnost (WAI) World Wide Web konzorcija (W3C), organizacije koja se bavi standardizacijom mrežnih tehnologija.

     

    IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI
    Kao državno tijelo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine obvezno je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

     

    Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežno sjedište Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi www.obnavljamo.hr

     

    STATUS USKLAĐENOSTI
    Mrežna lokacija www.obnavljamo.hr u velikoj većini (98%) usklađena je sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04) te je usklađenost na 98%, preostalih 2% se odnosi na kontrast između sadržaja i podloge, ta funkcionalnost uključena je u alate za pristupačnost sadržaja, pod nazivom “Kontrast”. Uključivanjem te opcije ispunjava se preostalih 2% neusklađenosti, tako da stranica ispunjava 100% WCAG smjernica.

     

    PRIPREMA OVE IZJAVE O PRISTUPAČNOSTI
    Ova Izjava pripremljena je dana 8. prosinca 2022., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

     

    Za pripremu ove Izjave korištena je metoda procjene u obliku testiranja pristupačnosti.

     

    POVRATNE INFORMACIJE I PODACI ZA KONTAKT
    Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnog sjedišta Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine korisnici mogu uputiti Službi za korisnike. (upisati naziv službe kojoj se korisnici mogu obratiti)
    Službu za korisnike možete kontaktirati:

     

    Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dužno je na upit, obavijest ili zahtjev korisnika vezano uz osiguravanje pristupačnosti odgovoriti u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti, odnosno zahtjeva ili ga u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će odgovoriti na korisnikovu obavijest ili zahtjev. U skladu s uobičajenim radom svoje službe za korisnike, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nastojat će odgovore na upite obraditi u najkraćem mogućem roku.

     

    INSPEKCIJSKI NADZOR
    Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske. U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj +385 1 4609 041 ili putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.